Mekanik Tasarım Nedir?

Mekanik Tasarım Nedir?

Mekanik Tasarım Hakkında

Mekanik Tasarım,hedef olarak belirlenen ihtiyaçların karşılanabilmesi için sınırlamalar dahilinde yapılan sürecin geliştirilmesi operasyonu anlamına gelir. Bu süreç ise CAD yazılımı sayesinde gerçekleşme imkanı bulur. Bu tasarımları gerçekleştiren mekanik tasarımcıların ise malzeme, CAD kodlaması, tasarlanan ürünün endüstrisi gibi süreçleri etkileyecek değişkenlerle alakalı kapsamlı bilgi sahibi olması gerekmektedir. Alanında uzman olan firmamız olarak bu teknik hizmeti sizlere sağlayabiliriz.

Mekanik Tasarım Avantajları

Mekanik tasarımı kullanan sektörler oldukça çeşitlidir. Bunların başında havacılık sektörü gelir. Ne kadar komplike bir üretim varsa o mekanik tasarım gereklidir. Bunun sebebi endüstriyel tasarımda görsel olarak amacına hizmet edeceği düşünülen ürün eğer yeterli kapasitede değilse ürünün mekanik tasarım konusunda geliştirilmeye ihtiyacı vardır. Bu alanda makine mühendislerinin en birincil bilgileri yer alır. Bütün bilgiler doğru işlendiğinde bile bilgisayar üzerinden oluşturulacak prototipleme yapılarak kontroller sağlanır


1. Mekanik tasarım bilgisi sayesinde bireyler doğru malzeme bilgisine sahip olacaktır. Bu sayede doğru çalışan mekanizmalar yaratmak mümkündür.

2. Üretim yöntemini bilmek mekanik tasarım sürecini kolalaştırır.

3. Üretilecek ürünün doğru simülasyon destekleriyle prototipinin kontrolünün yapılması sonrasında oluşacak bir hatayı önlemeyi sağlar.

4. Bunların yanı sıra mekanik tasarım sayesinde, oluşturulacak ürünün çalışma ömrü boyunca etkisi altında kalacağı yükler ve sağlaması gereken eforları aynı şekilde bilgisayar şartlarında incelenmesi olanağı yaratılır.

5. Çeşitli malzemeleri kullanmak mümkündür.