VCI Nedir?

VCI Nedir?

Eskiden kullanılan metal korozyonu önleme yöntemleri günümüzde artık terk edilmeye başlamıştır. Bunun yerine uygulaması kolay ve daha temiz yöntemler tercih edilir. En çok kullanılan yöntemlerden biri de Vci korozyon teknolojisi yöntemidir. Vci ambalaj ürünlerinde yer alan özel kimyasalların uçucu özelliği vardır. Metallerin yüzeyleri bu ürünler ile sarıldığında ya da paketlemesi bu ürünler ile gerçekleştirildiğinde VCI kimyasalları ortama yayılır. Bu sayede metal yüzeyinde koruyucu bir bariyer oluşturur. Bu koruyucu tabaka sayesinde korozyona neden olabilecek tuz, rutubet, çevresel kirlilik gibi etmenlerin metal yüzeylerine bağlanması engellenir. Bu şekilde metaller her türlü korozyondan korunmuş olur. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


VCI Ne Kadar Sürede Koruma Sağlar?

Bu ürünlerin uzun süre ve kısa süre koruma sağlayan modelleri bulunur. Ürün çeşitliliği oldukça yüksektir. Vci formülasyonu farklı metal yüzeylere göre değişik şekillerde yapılır. Bu sayede doğru kullanımı ile 1 yıl ile 5 yıl arasında koruma sağlama özelliğine sahiptir. Yüksek miktardaki VCI konsantrasyonu ortamda devamlı bir şekilde VCI fazı oluşturur. Bu sayede özellikle uzun süreli sevkiyatlarda oldukça iyi bir koruma sağlanmış olur.

VCI Nerelerde Kullanılır?


VCI ürünleri korozyon meydana gelebilecek her türlü alanda rahatlıkla kullanılabilir. Metallerde uygulaması son derece kolaydır. Bunun yanında güvenli bir şekilde koruma sağlama özelliğine sahiptir. Tüm endüstriyel uygulamalarda geniş bir kullanım alanı vardır. Demir, çinko, çelik, galvaniz, kurşun, bakır gibi farklı metallerle rahatlıkla kullanılabilir. Bu ürünlerin kullanımı metallerin korozyona karşı korunmasına olanak sağlar. VCI açılımı uçucu korozyon önleyici şeklindedir. Bu ürünler yapısında bulunan uçucu özel kimyasallar sayesinde metallerin en iyi şekilde korunmasını sağlar.