E-Ticarette Başarılı Olmanın Yolları

E-Ticarette Başarılı Olmanın Yolları

Gelir Gider Dengesini Takip Edin


Yeni çıkan pek çok e-ticaret sitesi, maalesef doğru düzgün hesap kitap yapamadığı için bir süre sonra kapanıyor. Bu hususta yapılan hataların en büyüğü, cironun hepsini kar gibi kabul edip tedbirli davranmamak olarak karşımıza çıkıyor. Eğer şirketinizde hiç yedek para bırakmaz, işi büyüttüğünüzü düşünerek tüm nakitinizi yeni ürünler almaya ve işi geliştirmeye harcarsanız, maalesef satış sıkıntıları ortaya çıktığında batar gidersiniz. Tabii ki ortakların da kendilerine alacakları kar paylarını düzgün hesaplamak ve şirketi içeri sokmamak gerekiyor.

Pazarlama Olmadan Olmaz


Çok güzel ürünleri çok iyi fiyatlara sattığınızı düşünebilir, bu nedenle müşterilerin bir anda sizi bularak sizden alışveriş yapacağına inanabilirsiniz. Ancak maalesef işler e-ticarette pek de öyle yürümüyor. Sürekli olarak Google’da belli kelimelerde üst sıralara çıkmak için çalışmalar yapmalı, hedef kitlenizin sizi bulması için diğer web siteleri ile reklam çalışmaları gerçekleştirmelisiniz. Ne kadar çok göz önünde olursanız, o kadar çok sipariş alacağınızı unutmayın.

Belli Ürünlere Odaklanın

Pek çok büyük alışveriş sitesinin neredeyse A’dan Z’ye her ürünü sattığını görmüş olabilirsiniz. Ancak uzun yıllardır faaliyet gösteren bu siteler, yılların deneyimi ve gelirine sahipler. İlk başlarda kendinizi biraz daha sınırlı tutmak isteyebilirsiniz çünkü tedarik zinciri yönetimi teoriden çok pratik bilgiler ile kavranabiliyor. Ayrıca kısıtlı bir sermaye ile başladıysanız, çok çeşitli ürünlerle giriş yapmak işinizi zorlaştıracaktır.

Geleneksel Ticaretin Gücünü Arkanıza Alın


Ürünlerinizi internetten satıyor olmanız, hala bir ticaret yaptığınız gerçeğini değiştirmiyor. Dolayısıyla müşterilerinizle ilişkileriniz, çalışanlarınızla uyumunuz, depo maliyetleri, satış sözleşmeleri gibi pek çok konuda klasik ticaret kadar sorumlu olduğunuzu unutmayın. Geçmişte ticaret ve satış deneyimi olanların bu nedenle e-ticarete de daha kolay giriş yaptıkları gözlenebiliyor.